23 februarie - zi de doliu şi nu de chihuială.

Uite că vine şi 23 februarie, Ziua Armatei Roşii, acolo unde unii din buneii şi străbuneii noştrii şi-au pierdut viaţa alţii sănătatea. La noi este primit ca fetele să felicite băieţii cu nuştiu cum nuştiu de unde "Ziua Bărbaţilor", fără să se întrebe defapt a cui zi e. Sărbătoarea defapt ne-a fost "băgată pe gît" de către Ruşi, unde în această zi în 1918 a luat ființă Armata Roșie, şi se sărbătoreşte Ziua apărătorilor patriei. La noi această zi/"sărbătoare", ţinînd cont că am fost cotropiţi de către Ruşi şi mai apoi străbuneii şi buneii noştrii erau forţaţi să facă armata Sovietică nu are nici o logică, în primul rînd toţi cei care erau înrolaţi în armata erau duşi cu forţa, unii de frică. Este absu
rd să sărbătoreşti în această zi. Dar din cauza că moldovenii noştrii iubesc sărbătorile şi zilele libere, creieraşul lor nici nu mai ţine cont că trebuie să fim în doliu sau trebuie să sărbătorim.
Eu personal nu voi accepta nici un cadou din partea fetelor în această zi. Iaca-şa.

Ah da, Ziua Bărbatului este sărbătorită la nivel internaţional pe 19 noiembrie.

Ziua Tatălui (prima duminică din luna mai), Ziua Mamei (a doua duminică din luna mai), Ziua Internaţională a Femeii (8 martie), Ziua Internaţională a Bărbatului (19 noiembrie), Ziua Internaţională a Familiei (15 mai), Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural (15 octombrie), Ziua Internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor (25 noiembrie) şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului (10 decembrie)

No comments:

Post a Comment