Grădiniţele municipale pe cale de dispariţie !?!?

Va-ţi pus vre-o dată întrebarea "de ce grădiniţele administrate de către autorităţile Municipale sunt în paragină?" şi "de ce pentru reparaţia lor sunt nevoiţi să plătească părinţii?"

Vă spun eu.

Săptămînile astea singur Don'Chirtoacă a ajuns să atingă această întrebare "unde-n mama măsii ajung cei 30 mii lei, alocaţi anual, per Grădiniţă pentru reparaţii." Responsabil ca aceşti bani să ajungă la fiecare grădiniţă este un gheaghe de la Durleşti, dar despre el mai tîrziu.

Hai l-a adunare...
S-a făcut adunare la care au participat toţi conducătorii grădiniţelor din municipiu, în unele cazuri reprezentaţi ai grădiniţei, majoritatea formînd-o partea feminină.
L-a întrebarea lui Chirtoacă "oameni buni, unde dispar banii alocaţi", oamenii au dat din umeri, fiecare strigînd că la ei bani nu ajung şi de vină ar fi acel gheaghe de la Durleşti, care pe an le aduce cîte un lemn două, o bucată de ardezie şi o bucată de fereastră dacă se mai plînge cineva, în rest toate reparaţiile sunt făcute cu greu cu ajutorul părinţilor.


Cine-i acel gheaghe?
Mai pe scurt, primăria are un angajat care este responsabil să "împărţească" aceste alocaţii, el trebuie să analizeze fiecare grădiniţă în parte dacă are ea nevoie de reparaţie sau nu şi dacă are atunci.... nuuu, nu să-i dea cei 30 mii lei, dar să-i dea materiale din suma alocată, numai că nuştiu cum analiza nu se face, materiale nu ajung...

S-a întîlnit Chirtoacă cu gheaghea..
După adunare Chirtoacă s-a întîlnit cu acel gheaghe şi "i-a tras mîţa pe spate" cum se spune.
Peste cîteva zile, acel gheaghe face adunare cu aceeaşi administratori ai grădiniţelor municipale şi "îi freacă" atît de tare că vre-o 3 femei au leşinat acolo. El fiind un om "gras, în kojînkî, talkovîi, cu Mărsădăs". Le-a spus că dacă se mai plîng vri-o dată cuiva, cu ceva, zboară toţi din posturi, şi familiile lor nu or să mai aibă linişte.

Averile lu Gheaghea...
Singur domnu ăsta trăieşte foarte bine, avînd în vedere că deţine acest post deja de vre-o 10 ani, fiica lui cea mai mare avînd norocul, nuştiu de unde, nuştiu cum taicăs-o io făcut rost de un teren de la o fostă şcoală care a dat falimentul şi peste noapte pe acel teren a apărut o casă cu 3 etaje în jos şi 2-ă în sus. Nu e o glumă!

Fiica cea mai mică are şi ea istoria ei, dar din cauza că nu are încă 18 ani, nu pot să le divulg.