Viruşii din Facebook - cum scăpăm de ei

În ultimul timp reţelele sociale au devenit o sursă populară prin care se transmit mii de viruşi, unii din ei se mulţumesc doar cu promovarea unor site-uri prin Contul tău, alţii ajung chiar în calculatorul tău ceea ce îi face mai rezistenţi şi mai greu de stopat aşa cum mulţi utilizatori preferă să deconecteze Antivirusul precum că iar deranja în cele mai "stresante" situaţii.

De unde apar ei?
Sunt mai mult ca sigur că măcar odată aţi primit mesaje din partea prietenilor în care se conţineau adrese complet necunoscute şi intrînd pe ele nu aţi găsit absolut nimic. O dată ce ai intrat pe o adresă trimisă de unul din prietenii tăi şi tu la rîndul tău o vei trimite prietenilor tăi. Tu nu vezi cînd asta se întîmplă, pentru că totul este automatizat. Viruşii din FB pot face toate lucrurile pe care le faci şi tu, adică să publice orice articol, status să intre în grupuri, să dea Like-uri şi cum am mai spus să trimită mesaje prin Chat.
Nu e chiar simplu singur să înţelegi dacă ai fost infectat, pînă cînd prietenii tăi nu îţi spun: "Băi idiotule ce adrese îmi trimiţi" sau ... "frumoasă poză ai publicat aseară pe FB, ai făcut laba în faţa ei?"

Cum scăpăm de viruşii din Facebook?
E simplu, aceşti viruşi sunt defapt nişte aplicaţii, unele sunt controlate de creatori, altele nu. Totul ce trebuie să faceţi este să găsiţi aplicaţia şi să o ştergeţi.
Pentru asta mergeţi la săgeata de lîngă butonul Home 
Apoi la Account Settings, în partea stîngă o să aveţi o listă, accesaţi butonul Apps, aici găsiţi lista cu toate aplicaţiile cărora le-aţi permis să activeze în contul dumneavoastră.
Listaţile şi toate aplicaţiile pe care nu le cunoaşteţi şi nu le folosiţi le ştergeţi apăsînd pe X -ul din partea dreaptă a aplicaţiei.

Cum să evităm viruşii?
E simplu, nu mai accesaţi toate adresele primite înnainte de a vă convinge că ele au fost trimise de către persoana în cauză.