Cum să petreci vacanţa în Zatoka mai ieftin!

      Vineri la 23:30 eram deja în gara sectorului Centru din Chişinău şi aşteptam să se pornească autobuzul cu direcţia Zatoka, cum se cuvine am întins bagajul domnului "un pic" beat din secţia bagajelor a autobuzului şi înainte de a pune mîna pe el mia sugerat să achit 20 lei. Desigur că am refuzat. Ohohooo... atîta loc sub scaun... bagajul meu încape.

      Am băgat bagajul sub scaun şi am pornit la drum. Rînd la Vamă nu a fost deci am mers destul de liniştiţi încît în gara Zatoka eram la 06:30.



      Acolo beneficiind de sufletul bun al fetelor, am lăsat bagajele în grija
lor şi am pornit la căutat gazdă ieftină. Undeva la 200 metri şi 1 oră jumate de căutări am găsit o cameră pe placul nostru cu 4 locuri la preţ de 130 lei/om pe noapte (150UAH) şi aşa cum eram deja plictisiţi am acceptato.
 
     În restul timpului am hoinărit prin oraş şi pe plaje, desigur făcînd cunoştinţă cu împrejurările.


       4 sfaturi pentru a economisi în Zatoka:

1. Cazare ieftină - dacă mergi în călătorie cu maşina, ai unde lăsa bagajele în timp ce cauţi cazare, dar dacă ai optat pentru autobuz atunci la sigur vei coborî în gară. În preajma gării cazarea este mai scumpă cu 30% - 40%, de aceea vă recomand să mergeţi 500 metri în direcţia Sud-Vest.

2. Plajă şi apă curată - ziua precedentă apariţiei noastre pe plajă, a plouat. Probabil ăsta şi este motivul apariţiei algelor în apă şi emanării acestora a unui miros neplăcut. Dar nu vă întristaţi, în direcţia Nord-Est trecînd peste pod, găsiţi o plajă curată cu apă şi mai curată şi cu foarte puţini turişti. Nu ştiu, probabil este din cauza lipsei pieţelor şi magazinelor în apropierea ei.


3. Internet - de obicei fiecare gazdă oferă Wi-Fi, dar nu toţi oferă gratis. Dacă dintr-un oarecare motiv îţi cer să achiţi pentru acces fiţi siguri că veţi găsi un vecin bun la suflet care vă va oferi parola "numa s-nu ştii nimi". Şi dacă vii ruşine să o cereţi şi nu doriţi să achitaţi atunci în centrul oraşului (lîngă gară) este reţea Wi-Fi publică gratuită (ATV+).

4. Apă potabilă ieftină - oricum pe drum o să vrei apă nu? Atunci păstrează sticla şi atunci cînd se termină găseşti prin apropierea străzii butoaie mari cu apă de unde poţi să faci plinul contra plată, dar mai ieftin ca la magazin.